Αλλαγή ώρας: Κερδίζουμε…60' λεπτά ύπνου

Ελλάδα
Αλλαγή ώρας: Κερδίζουμε…60' λεπτά ύπνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 4 π.μ.οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω

Αύριο, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα επιστρέψει η χειμερινή ώρα, όταν στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, κάτι που σημαίνει πως κερδίζουμε μια ώρα ύπνου.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα γίνει τον Μάρτιο του 2020, καθώς και τον μεθεπόμενο Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως και τον Μάρτιο του 2021. Και αυτό καθώς η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το πώς και το γιατί, αφού υπάρχει ο φόβος ενός γενικού μπάχαλου αν αφεθούν οι χώρες της Ε.Ε. να πράξουν κατά το δοκούν χωρίς μια κοινή γραμμή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η απόφαση όμως για το τι τελικά θα γίνει επαφίεται στους ηγέτες της Ε.Ε. Ίδωμεν. Προς το παρόν, μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια αύριο Κυριακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News