Πρόγνωση καιρού: Έρχεται ψυχρή εισβολή - Πότε χαλάει

Κρήτη
Πρόγνωση καιρού: Έρχεται ψυχρή εισβολή - Πότε χαλάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατηρείται πολύ καλός ο καιρός και τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και τέλος του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 26 βαθμούς Κελσίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει.

Πιο αναλυτικά, έξι ημέρες έμειναν για να μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος κι αυτές σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μόνο τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές - φθινοπωρινές έως χειμωνιάτικες - σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη, ενώ θα σχηματίζονται ομίχλες τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες οι ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26, στην Ήπειρο από 2 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Πότε χαλάει και ο καιρός και ποια τα χαρακτηριστικά του

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη βόρεια Ευρώπη σημαντική ψυχρή εισβολή που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στη χώρα μας, προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

«Η αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει ψυχρές αέριες μάζες, χειμωνιάτικου τύπου, για μεγάλο κομμάτι της βορειοανατολικής Ευρώπης. Τα πλοκάμια της ψυχρής εισβολής φαίνονται να απλώνονται προς το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και λίγο πιο νότια, ίσως φτάσουν στα Βαλκάνια και μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News