Βουλή: Πέρασε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ελλάδα
Βουλή: Πέρασε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με 165 ψήφοι υπέρ και 122 κατά

Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με 165 ψήφοι υπέρ και 122 κατά. 

Πέρασε από την Βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με ευρεία πλειοψηφία, με έντονες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 287 βουλευτές και προσμετρήθηκαν 165 «ναι» και 122 «όχι». Υπέρ ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ.

Η συζήτηση στην Βουλή κυμάνθηκε σε πιο χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες φορές, με… “highlight” να είναι η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το newsit.gr, από την συζήτηση προκάλεσε “γκρίνια” από την αντιπολίτευση, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναφέρει πως “ο κ. Μητσοτάκης, επί δύο μέρες αγνόησε επιδεικτικά και σήμερα αρνήθηκε να έρθει και να παρουσιαστεί στη Βουλή, επειδή ντρέπεται, όχι μόνο για τα ρουσφέτια. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται για το χθεσινό σώου του κ. Γεωργιάδη. Δεν πήγε σε ένα, δεν πήγε σε δύο, δεν πήγε σε τρία κανάλια. Πήγε σε πέντε κανάλια και σήμερα συνέχισε αυτόν τον μαραθώνιο εμφανίσεων του και προφανώς έχει προκαλέσει ενοχλήσεις» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News