Φώφη Γεννηματά: Γιατί συγκαλεί έκτακτο συνέδριο;

Ελλάδα
Φώφη Γεννηματά: Γιατί συγκαλεί έκτακτο συνέδριο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλει να διεκδικήσει την «επιβεβαίωση» του ισχυρού της ρόλου στη θέση της ηγεσίας

Κόντρα στην Κεντροαριστερά με επίκεντρο τις έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την αιφνιδιαστική κίνηση της Φώφης Γεννηματά να ορίσει το πεδίο και τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου.

 Η κίνηση φέρνει εκ των πραγμάτων ραγδαίες εξελίξεις, ανακατεύει και ξαναμοιράζει την τράπουλα καταρχάς εντός του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής και δείχνει αναμφισβήτητα την απόφαση της κυρίας Γεννηματά να διεκδικήσει την «επιβεβαίωση» του ισχυρού της ρόλου στη θέση της ηγεσίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία που ενεργοποιεί αυτόματα όλες τις δυνάμεις του χώρου και τα πρόσωπα που διεκδικούν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ- είτε έχουν ήδη θέσει θέμα ηγεσίας είτε αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Με την ανακοίνωση διεξαγωγής Συνεδρίου, η Χαριλάου Τρικούπη πετάει το γάντι στον Παύλο Γερουλάνο που δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ επαναφέρει τα «απαιτητικά διλήμματα» στο «τραπέζι» των συνομιλητών του Νίκου Ανδρουλάκη, του Νίκου Παπανδρέου και των κορυφαίων «παικτών» στο ΚΙΝΑΛ για την «επόμενη μέρα». Ένα από τα ερωτήματα που τίθεται για παράδειγμα είναι πως θα «απαντήσουν» ενόψει Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ οι «Παπανδρεϊκοί» και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, που συγκροτούν σήμερα το ΚΙΔΗΣΟ. Ένα δεύτερο ερώτημα αφορά στην αντίδραση των «Βενιζελικών», μετά την σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Φώφη Γεννηματά. Και ένα τρίτο ερώτημα είναι πως θα διαχειριστούν τις «προκλήσεις» στελέχη, όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός και άλλοι που ζητούν «αριστερή στροφή» του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News