Θεσ/νίκη: Ελεύθερη η 24χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της - Δικογραφία για το θέμα

Ελλάδα
Θεσ/νίκη: Ελεύθερη η 24χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της - Δικογραφία για το θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νεογνό, βάρους περίπου 2,5 κιλών, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε πετσέτα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της 24χρονης που φέρεται να εγκατέλειψε την Τρίτη το νεογέννητο κοριτσάκι της σε είσοδο πολυκατοικίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίζεται σε βάρος της 24χρονης, η οποία λίγο μετά την πράξη της η νεαρή γυναίκα εντοπίστηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικούς σε διαμέρισμα όπου ζει και με εισαγγελική εντολή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη.

Στο μεταξύ, ενώ η ίδια και το νεογνό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Ιιπποκράτειο", η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Η 24χρονη, φερόμενη ως σπουδάστρια νοσηλευτικής, φέρεται να είπε πως αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη σε προχωρημένο στάδιο κι ότι δεν επιθυμούσε να κρατήσει το παιδί. Το νεογνό, βάρους περίπου 2,5 κιλών, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε πετσέτα από ένοικο πολυκατοικίας.

Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - το πλήρωμα του οποίου τοποθέτησε το «κλιπ» στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, που ήταν πρόχειρα κομμένος - και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News