Ελλάδα

Σ. Βαρδάκης: Κρύβει τ’ αντεργατικά μέτρα ο Γ. Βρούτσης μιλώντας για συντάξεις

Σκληρή κόντρα Βρούτση – Αχτσιόγλου για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Πάνω από 1 εκατ. οι εκκρεμείς συντάξεις, υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες των ασφαλιστικών ταμείων προς συνταξιούχους και ασφαλισμένους δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνοντας ότι επανήλθαν στα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ 86 υπάλληλοι που είχαν μετακινηθεί από τις υπηρεσίες τους, όπως κι ότι αναστέλλεται η κινητικότητα στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σε άλλες υπηρεσίες ή οργανισμούς. Επίσης δίνετε το δικαίωμα έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων στους Διευθυντές των περιφερειακών υπηρεσιών και οργανικών δομών των πρώην φορέων που έχουν απορροφηθεί στον ΕΦΚΑ –ενώ μέχρι τώρα για την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης απαιτείτο η τελική υπογραφή από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΚΑ- μειώνοντας, έτσι, το χρόνο έκδοσης των νέων συντάξεων περίπου κατά δύο μήνες.

«Ασυμβίβαστη η σοβαρότητα με τον κ. Βρούτση» η απάντηση της πρώην Υπουργού Εργασίας  Έφης Αχτσιόγλου.
«Οι ληξιπρόθεσμες συνταξιοδοτικές παροχές στα τέλη Ιουνίου σύμφωνα με τα ίδια τα ταμεία ήταν 107.000 (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) μειωμένες κατά 73% σε σχέση με τις 400.000 που ο κ. Βρούτσης μας παρέδωσε στις αρχές του 2015.  Γιατί η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι τόσο μειωμένη για το 2020 στον Προϋπολογισμό που κατέθεσε; Θα μειώσει συντάξεις ή θα εκδώσει σημαντικά λιγότερες απ’ όσες εκδόθηκαν το 2019;» διερωτάται επίσης.

«Η σκοπιμότητα της απόκρυψης των αντιεργατικών διατάξεων που περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, καταργώντας τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας» και κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κρύβεται πίσω από το χρόνο που φέρνει το θέμα των συντάξεων στη δημοσιότητα ο Υπουργός» σχολιάζει μέσω του 98.4 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Θετικά κρίνει ωστόσο τα μέτρα, του παγώματος της κινητικότητας, τη ψηφιοποίησης του συστήματος για την απονομή των συντάξεων, όπως και το δικαίωμα έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων στους Διευθυντές των περιφερειακών υπηρεσιών και οργανικών δομών των πρώην φορέων που έχουν απορροφηθεί στον ΕΦΚΑ

Αιχμές του ιδίου για τις αντιδράσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. «Δεν ανοίγει ούτε μύτη. Αν το έκανε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν όλοι στους δρόμους για μέρες» είπε ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια