Προσφυγικό: 850 αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στον Πειραιά

Ελλάδα
Προσφυγικό: 850 αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στον Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέφτασαν με δύο πλοία, προερχόμενοι από Λέσβο και Σάμο

Στον Πειραιά έφτασε το επιβατηγό πλοίο "Διαγόρας", την Τρίτη το πρωί, που ξεκίνησε από τη Λέσβο με 156 αιτούντες άσυλο. Στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Επίσης,, στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατέφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «paros jet», μεταφέροντας 700 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο. Το πλοίο, στην συνέχεια θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Ελευσίνας.  

 Χθες στη Σάμο διοργανώθηκε συλλαλητήριο για το προσφυγικό ζήτημα, έπειτα από κάλεσμα του δημάρχου ανατολικής Σάμου με αίτημα την άμεση μεταφορά εκτός του νησιού, μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, δήλωσε πως: «Βρίσκομαι εδώ για να διαδηλώσω, για να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας, για να εκφράσω την αγωνία μου, καθώς και των περιφερειακών συμβούλων, για την απαράδεκτη και εκρηκτική κατάσταση που βιώνει η πόλη μας και το νησί μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που διαρκώς διογκώνεται. Θα μας ακούσουν είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News