Joker: «Άστραψε και βρόντηξε» η Λίνα Μενδώνη για το θέμα - ΕΔΕ στο υπουργείο

Ελλάδα
Joker: «Άστραψε και βρόντηξε» η Λίνα Μενδώνη για το θέμα - ΕΔΕ στο υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίκασε τον χειρισμό της υπόθεσης που οδήγησε σε παρέμβαση αστυνομικών

ΕΔΕ στο υπουργείο Πολιτισμού για τους χειρισμούς που έγιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία «Joker» όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμου κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία παραδέχτηκε ωστόσο πως οι καταγγελίες έγιναν από δύο γυναίκες υπαλλήλους του υπουργείου.

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους» τόνισε η κυρία Μενδώνη συμπληρώνοντας πως ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ οι οποίοι της απάντησαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Όσο για τις δυο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε σύμφωνα με το ethnos.gr: «Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελευθέρως σε χώρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».

Παράλληλα η κυρία Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές τoυ παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

Χρυσοχοϊδης: Αυτονόητη η υποχρέωση της ΕΛΑΣ να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες

Για το θέμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας.

Αποκάλυψη βόμβα

Παράλληλα ο γενικός διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μάριος Κωστάκης, προχώρησε σε μια αποκάλυψη-βόμβα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ΥΠΠΟΑ, ανέφερε: «Η καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες όπου παιζόταν το "Joker" έγινε από άνθρωπο εταιρείας διανομής ταινιών απευθείας στην υπάλληλο της γνωμοδοτικης επιτροπής που ειδοποίησε την Αστυνομία». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News