Ο Βαρθολομαίος στο Άγιο Όρος – Δεκτός με χειροκροτήματα και σε κόκκινο χαλί

Ελλάδα
Ο Βαρθολομαίος στο Άγιο Όρος – Δεκτός με χειροκροτήματα και σε κόκκινο χαλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται εκεί για να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών για την κατασκευή του νέου καθολικού (ναού) της μονής

Με χειροκροτήματα και υπό τους ήχους ψαλμωδιών από μοναχούς, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και πολλές εκατοντάδες πιστοί, υποδέχθηκαν στον αρσανά (λιμάνι) της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη μονή προκειμένου να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών για την κατασκευή του νέου καθολικού (ναού) της μονής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο λιμάνι μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Αλέξιος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Οεριφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάνω από ένα κόκκινο χαλί, στρωμένο με φύλλα δάφνης, περνούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ στην είσοδο της μονής φόρεσε τον λαμπρό πορφυρό μανδύα του προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, με πομπή έφτασε στο νέο καθολικό, όπου οι πολυέλαιοι κινούνταν δυνατά με βάση το τυπικό του Αγίου Όρους κατά την υποδοχή ιδιαιτέρως σημαίνοντος προσώπου. Ακολούθησε η τέλεση δοξολογίας στο νέο καθολικό και ο αγιασμός του νέου Συνοδικού της μονής. Αυτήν τη στιγμή ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθεται σε γεύμα.

 «Δεν νοείται Αγιορείτης χωρίς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είσαστε όλοι οι Αγιορείτες τέκνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είστε όλοι ανεξαιρέτως ευπρόσδεκτοι στο Φανάρι», τόνισε ο Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος το πρωί της Κυριακής θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, θα φυτέψει ένα ελαιόδεντρο στη μονή και μετά το γεύμα θα αναχωρήσει για τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μείνει στο Περιβόλι της Παναγίας μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου και θα επισκεφθεί μονές και σκήτες.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News