Ελλάδα

Η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στις ΗΠΑ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στο Χιούστον

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου με τον κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη, Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών, το οποίο εδρεύει στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Ο κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για το θέμα της προβολής του ελληνικού πολιτισμού και της ανάδειξής του ως συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας μας στις ΗΠΑ.

Το Κέντρο αποτελεί ομοσπονδιακό μη κερδοσκοπικό οργανισμό και έχει στόχο της προώθηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

 «Το Hellenic Cultural Center of the Southwest (HCC-SW) δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο των Νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, οργανώνοντας εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, παρουσιάσεις ταινιών, διαλέξεις, μαθήματα και εκθέσεις. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ HCC-SW και της ΓΓΑΕ.

Ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης διαβεβαίωσε τον κ. Ρεμεδιάκη για τη διαρκή στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών στο έργο του Κέντρου για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια