Παιδόφιλος μουσικός που παρέδιδε μαθήματα και στην Κρήτη: Στο μισό η ποινή του

Ελλάδα
Παιδόφιλος μουσικός που παρέδιδε μαθήματα και στην Κρήτη: Στο μισό η ποινή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Στο μισό μειώθηκε η ποινή του 62χρονου σήμερα καθηγητή μουσικής και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είχε παραδώσει μαθήματα και στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου και ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξής 14 ετών και 6 μηνών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών για την αποπλάνηση δυο μαθητριών του 8 και 10 ετών, άκουσε το πρωί της Τρίτης τον εισαγγελέα να ζητά την ενοχή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αντιρρήσεις του για τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου ποινικού κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα. «Εάν κάνεις θωπείες με σκοπό να ικανοποιήσεις την γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος Πάγος.

Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα; Δεν θα έχουμε δίκαιη ειρήνη» είπε ο εισαγγελέας απευθυνόμενους σε δικαστές και ενόρκους.

Περισσότερα στο ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News