100 ημέρες Κυβέρνησης: Το μεγάλο «αγκάθι» για το Μητσοτάκη

Ελλάδα
100 ημέρες Κυβέρνησης: Το μεγάλο «αγκάθι» για το Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Θετικά αποτιμά η κοινή γνώμη την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες εκατό ημέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που παρουσιάζει το protothema.gr, το μεγάλο “όπλο” για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στον τομέα της οικονομίας, ωστόσο σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ των πολιτών αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, καθώς οι πολίτες κρίνουν πως δεν είχε προϋπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για το ενδεχόμενο νέας κορύφωσης των ροών.

Ακριβώς αυτό το θέμα φαίνεται να κοστίζει στην κυβερνητική παράταξη κάποιες απώλειες, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η αποδοχή κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Πάντως και σε αυτή τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αποδοχή του είναι στο 53%, πάνω μάλιστα από τις θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία: 45% έναντι 21%.

Οι ερωτηθέντες αποτιμούν θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία. Τις επικροτεί το 63%. Πέραν της Ν.Δ., θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝ.ΑΛ., το 34% του ΚΚΕ, το 61% της Ελληνικής Λύσης και το 57% του ΜέΡΑ25! Το πεδίο αυτό αναδεικνύεται το ατού της κυβέρνησης.

Μεγάλη αποδοχή υπάρχει και για ορισμένες άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝ.ΑΛ. με 86% αποδοχή).

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την κυβέρνηση. Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Το “αγκάθι”

Το μεγάλο “αγκάθι” για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό: Μόλις το 23,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο. Το 63,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η βάση της Ν.Δ. στέκεται αρνητικά στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση: 48% λέει ότι δε γίνεται σωστή διαχείριση με το 44,5% των “γαλάζιων” ψηφοφόρων να δηλώνει ικανοποιημένο. Το πρόβλημα στη Ν.Δ. το φανερώνουν και οι αντιδράσεις στελεχών της σε διάφορες περιοχές της χώρας, με αφορμή την εκεί εγκατάσταση μεταναστών/προσφύγων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News