Τεράστιο κρουαζιερόπλοιο διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου

Ελλάδα
Τεράστιο κρουαζιερόπλοιο διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιβάτες κρατούσαν την ανάσα τους

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου πλοίου που διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το κρουαζιερόπλοιο Braemar.

Οι 929 επιβάτες κρατούσαν την ανάσα τους καθώς το κρουαζιερόπλοιο πλάτους 22,5 μέτρων, περνούσε μέσα από το στενό πέρασμα του Καναλιού, πλάτους μόλις 25 μέτρων και μήκους 6,3 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fred Olsen στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, το πλοίο ζυγίζει περίπου 25 τόνους και έχει μήκος 195 μέτρα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο τα οποία ανέβασε στα social media η εταιρεία, «κόβουν την ανάσα». «Σήμερα το Braemar έγραψε ιστορία ως το μακρύτερο πλοίο που έχει περάσει από τον Ισθμό της Κορίνθου», ανέφερε η εταιρεία.

«Αυτό είναι συναρπαστικό για τη ναυσιπλοΐα και ένα τεράστιο ορόσημο στην ιστορία 171 χρόνων της εταιρείας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να το μοιραστούμε με τους φιλοξενούμενούς μας», δήλωσε ο Clare Ward, διευθυντής πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

«Στη Fred Olsen, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή και με τους επισκέπτες στο Braemar να βρίσκονται τόσο κοντά στις άκρες του καναλιού της Κορίνθου, ώστε να μπορούν σχεδόν να αγγίξουν τις πλευρές, γνωρίζουμε ότι αυτές οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες», πρόσθεσε.

cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News