default-image

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας

Ελλάδα
Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική εξέλιξη στην Ιερά Σύνοδο

Έκτακτη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα: "Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας" από τον Πρόεδρο της Ιεραρχίας, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος στην εισηγησή του, αναφέρθηκε στο προνόμιο του Οικουμενικού Πατριαρχείο να εκχωρεί Αυτοκεφαλία, καθώς και στις θετικές εισηγήσεις των δύο Επιτροπών.

"Υπό το πνεύμα αυτό, εισηγούμαι την αναγνώριση υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας" - ανέφερε κλείνοντας την εισήγησή του ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια οι Μητροπολίτες μίλησαν επί των προτάσεων της εισηγήσεως, ενώ ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πρότεινε να ληφθεί απόφαση μετά από φανερή ψηφοφορία.

Η Ιεραρχία τελικά απόφασισε να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και να συμφωνήσει ότι είναι δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί Αυτοκεφαλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News