Ελλάδα

Σοκαριστικό: Εγκαταλελειμμένος 10χρονος στο Παίδων επιχείρησε να πνίξει τη θεία του

Απίστευτο περιστατικό στο Παίδων

Εγκαταλελειμμένος 10χρονος επιχείρησε να πνίξει τη θεία του

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Να χάσει τη ζωή της κινδύνευσε μια γυναίκα, θεία παιδιού το οποίο φιλοξενείται στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο δεκάχρονος ανιψιός της γυναίκας ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση την άρπαξε από τον λαιμό. 

Η γυναίκα όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, λιποθύμησε και γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση μιας νοσηλεύτριας στο Παίδων που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ ο δεκάχρονος από το πρωί της Τετάρτης βρισκόταν σε ένταση και δημιουργούσε φασαρίες. Όπως λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος «το παιδί από το πρωί ήταν ανήσυχο, χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, έσπαγε και πετούσε καρέκλες και κυνήγησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με μια σπάτουλα που πήρε από ένα καρότσι καθαριότητας». «Το απόγευμα που πήγε η θεία του να τον επισκεφθεί, άρχισε να της φωνάζει, τη χτυπούσε, την έβαλε κάτω, της έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει. Η γυναίκα λιποθύμησε κι αν δεν ήταν εκεί μία νοσηλεύτρια η οποία επενέβη, θα είχαμε θρηνήσει θύματα».

Όπως πληροφορείται το newsit.gr ο δεκάχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στις 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο «το παιδί εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Παίδων προκειμένου να του γίνουν οι απαραίτητες παιδοψυχιατρικές εξετάσεις ώστε να μεταφερθεί σε ειδική δομή προστασίας. Δυστυχώς όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη προνοιακή μονάδα. Έτσι παραμένει στο νοσοκομείο και σπάει ό,τι βρει μπροστά του».

 

Εντείνεται εκ νέου το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων παιδιών

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται επεισόδια από εγκαταλελειμμένα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται, ελλείψει άλλων δομών, στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Όπως μάλιστα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ο αριθμός των παιδιών είχε μειωθεί, παρουσιάζεται πλέον νέα αύξηση. «Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα παιδιατρικά νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27, όλο και περισσότερα. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι  μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας» καταγγέλλεται περαιτέρω, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού. «Εάν δεν δοθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα» διαμηνύει η Ομοσπονδία.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια