Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β’: Χαρακτήρισε την Μεσόγειο «τάφο για μια σταγόνα ελευθερίας»

Ελλάδα
Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β’: Χαρακτήρισε την Μεσόγειο «τάφο για μια σταγόνα ελευθερίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε ο Μακαριώτατος για το Μεταναστευτικό ζήτημα και τους ανθρώπους που θυσιάζουν την ζωή τους για την ελευθερία

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό ζήτημα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεοδώρος Β’, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια. Μίλησε ακόμη για το Μακεδονικό με αφορμή την παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας.

«Κατά την αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος για μια ακόμη φορά, συγκινημένος και ένδακρυς αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό ζήτημα, και αγκάλιασε με το νου και την καρδιά του τους ανθρώπους εκείνους που θέλοντας να αποφύγουν την αδικία του πολέμου και ό,τι αυτό συνεπάγεται, θυσιάζουν ακόμη και τη ζωή τους μετατρέποντας το υγρό στοιχείο της Μεσογείου σε “τάφο για μια σταγόνα ελευθερίας”. Λαμβάνοντας δε αφορμή από την παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, που ήρθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, αναφέρθηκε στην πάντα ελληνικότατη Μακεδονία μας, από την οποία Μακεδονία ο ίδιος Πατριάρχης έλκει εκ μητρός την καταγωγή του.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, 9η Οκτωβρίου 2019, Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια, με την συμμετοχή όλων των Ιεραρχών της Αφρικής, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την δεκαπενταετή επέτειο από τον ερχομό στον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου του πνευματικού ηγέτη και πατέρα όλης της Αφρικής, του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αέξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β'.»

Το παρών έδωσαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας κ.κ. Χρήστος Καβαλής και Εδμόνδος Κασιμάτης, φορείς και Σωματεία της Μεγάλης Πόλης Αλεξανδρείας και πλήθος πιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News