Τραγωδία στη Δραπετσώνα: Μάνα και αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου οι νεκροί στο Νέο Μώλο

Ελλάδα
Τραγωδία στη Δραπετσώνα: Μάνα και αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου οι νεκροί στο Νέο Μώλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στη Δραπετσώνα - Μάνα και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ΙΧ που επέβαιναν έκανε βουτιά στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

Μια οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από την βουτιά θανάτου που έκανε ΙΧ το πρωί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Νεκροί ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο η Σοφία Μαυρίκου και ο γιος της.

Η Σοφία Μαυρίκου σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου ο οποίος έχασε την ζωή του όταν η Porsche που οδηγούσε τυλίχθηκε εν κινήσει στις φλόγες στην Αττική Οδό. Την στιγμή αυτή είχε καταγράψει στις 10/06/2016 η κάμερα του newsit.gr.

Αρχικά οι άνδρες του Λιμενικού γνώριζαν ότιο στο αυτοκίνητο που έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας ήταν μια γυναίκα. Όταν ανέσυραν το αυτοκίνητο δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν δυο άνθρωποι νεκροί και όπως μετέδωσε νωρίτερα το  newsit.gr πρόκειται για μητέρα και γιό! Ασθενοφόρα παρέλαβαν τις σορούς και αυτό που αναμένεται είναι να αναγνωριστούν και επίσημα από συγγενικά τους πρόσωπα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο σημείο, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ. την ώρα.

Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα με ταχύτητα.

Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν δημοσιογράφος και εκδότης πληθώρας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του, είναι τα εξής: «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», www.greeknews.biz.

Αν και ξεκίνησε από απλός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, είχε ταχεία ανέλιξη ως εκδότης. Ωστόσο, η εκδοτική του δράση, αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο εξαιτίας της περίεργης στρατηγικής που ακολουθούσε.

Ο γνωστός εκδότης, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε.

Συνήθως επέλεγε ιστορικούς τίτλους εφημερίδων («Ακρόπολις», «Μεσημβρινή», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα») προκαλώντας την οργή, την ενόχληση ακόμα και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του (περίπτωση Μεσημβρινής – οικογένειας Βαρδινογιάννη και περίπτωση Ακρόπολης και Δ. Κοντομηνά).

Παράλληλα, είχε ως στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερης κρατικής διαφήμισης. Συνήθιζε να αποστέλλει ονομαστικές επιστολές προς τους εκάστοτε υπουργούς, απαιτώντας να συμπεριλάβουν στα σώματα των εφημερίδων πέντε φύλλα από τα έντυπα που εξέδιδε. Όταν δεν επετύγχανε τον στόχο του, έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας μέχρι να τα καταφέρει.

Αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού νοσοκομείου -αντικαθιστώντας τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα-, θέση την οποία οφείλει στον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις.

Να σημειωθεί πως αν και αρχικά δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις συνεδριάσεις ή τα ΔΣ του ιδρύματος, όταν έγινε γνωστή η μετακίνησή του εκεί στο ευρύ κοινό, άλλαξε στρατηγική. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως είχε παραχωρήσει το μισθό του στο ίδρυμα, σημειώνοντας πως ήταν συναισθηματικά δεμένος με αυτό λόγω της περιπέτειας ενός συγγενικού του προσώπου.

Θητεία στη ΔΕΗ

Πριν ασχοληθεί με το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία ο κ. Μαυρίκος ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ. Σε αυτήν, γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Ευαγγελία με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία.

Η σύλληψη του το 2016

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ήταν από τα πρώτα άτομα που συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2016, όταν εξαρθρώθηκε σπείρα με την κατηγορία ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων.

Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News