Ελλάδα

Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχεται τριψήφιος αριθμός καταγγελιών

Την συνδρομή της αστυνομίας ζητά ο Υπουργός Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Για την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην δημιουργία ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα γίνονται οι καταγγελίες για τους θεριακλήδες που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη».

 Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών, και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».

Σύμφωνα με το Έθνος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας. Η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Υπουργό στο τέλος του μήνα.

Όσο αφορά τις αντιδράσεις των αστυνομικών, ο Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη συνδρομή της Aστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια