Ελλάδα

Αναγνώριση «εξπρές» των πτυχίων από ξένα πανεπιστήμια και κολέγια

Απλοποίηση της νομοθεσίας και νέο οργανισμό εξέτασης των σχετικών αιτήσεων προωθεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει με νομοθετική ρύθμιση την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού και από κολέγια που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.

Γρήγορη αναγνώριση της επαγγελματικής ισοτιμίας των πτυχίων που προέρχονται από κολέγια, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού -μέσω της απλοποίησης της σχετικής νομοθεσίας- αλλά και νέο οργανισμό, που θα εξετάζει τις σχετικές αιτήσεις, προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η διάταξη αυτή αφορά και τα πτυχία, που προέρχονται από ΑΕΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ.

Οι τελικές λεπτομέρειες της διάταξης που προωθείται και η οποία αφορά στην αναγνώριση των πτυχίων δεν έχουν γίνει γνωστές, με δεδομένο ότι βρίσκονται ακόμη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Το πρόβλημα δεν αφορά τόσο στην ολοκλήρωση ή μη της αναγνώρισης των πτυχίων, αλλά στις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες πτυχιούχοι όλων των κατηγοριών (κολεγίων και ξένων ΑΕΙ) να περιμένουν ακόμη και δυο χρόνια την πολυπόθητη αναγνώριση ώστε να μπορέσουν να εργαστούν.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια