Ελλάδα

Μίνι αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες

Διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερις βουλευτές έκαναν αντάρτικο

Τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνόησαν την κομματική γραμμή για να ψηφίσουν «παρών» και ψήφισαν «όχι».

Ο Νίκος Φιλης, ο Σάκης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις έκαναν το πρώτο αντάρτικο εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάκουσαν στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα. powered by Rubicon Project

Τη γραμμή είχε δώσει ήδη ο Νίκος Φίλης από την περασμένη έβδομα όταν από το βήμα της Βουλής είχε πει πως κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ψηφίσει όχι και να μην χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ για να ψηφίσει παρόν.

Φαίνεται, σύμφωνα με το iefimerida.gr, πως ο κ. Φίλης κατάφερε να πείσει άλλους τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως για τον πρώην υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος αν και από το βήμα της Βουλής είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου τελικά πειθάρχησε και ψήφισε «παρών».

 

Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει να γενναίο «συγγνώμη»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, εξηγώντας την ψήφο του στο iefimerida, ανέφερε πως διαφωνούσε από την αρχή με τις συμβάσεις που είχε φτιάξει ο Γιώργος Σταθάκης και θεωρούσε ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει στη λογική των εξορύξεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει ένα γενναίο "συγγνώμη" για τη λάθος πολιτική που είχε ακολουθήσει στο συγκεκριμένο θέμα», είπε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια