Ελλάδα

Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία στην Αττική!

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική - Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες αποκάλυψης από την σφοδρή κακοκαιρία στην Αττική

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, καθώς μεγάλη κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι της Πέμπτης, το μεγαλύτερο μέρος της.

Μάλιστα κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook από το πέρασμα της καταιγίδας πάνω από την Αττική, που σύμφωνα με το meteo.gr, ήταν απρόβλεπτη. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική σήμερα το απόγευμα, ήταν τελείως απρόβλεπτη, καθώς τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία δεν έδιναν καμία πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud.

Το σύννεφο αυτό βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.
Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν σήμερα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Τα σύννεφα έχουν δημιουργήσει ένα απόκοσμο σκηνικό… που προκαλεί τρόμο και δέος!

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες, από το προφίλ του Forecast Weather Greece στο Facebook, καθώς και το βίντεο από το meteo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια