Μόρια: Τα τελευταία τραγικά δευτερόλεπτα της γυναίκας - Η οργή και τα άγρια επεισόδια

Ελλάδα
Μόρια: Τα τελευταία τραγικά δευτερόλεπτα της γυναίκας - Η οργή και τα άγρια επεισόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία τραγικά δευτερόλεπτα της άτυχης γυναίκας στον καταυλισμό

Η φωτιά στο κοντέινερ καίει ανεξέλεγκτη. Πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια παρακολουθούν χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Ένα παράθυρο ανοίγει. Είναι η Αφγανή μητέρα που κουνά ένα λευκό χαρτί. Ζητεί βοήθεια. Είναι εγκλωβισμένη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ζήση Μούσιου για το OPEN TV.

Κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει. Το πλήθος της φωνάζει, την καλούν να βγει έξω. Κάποιοι προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Σε δευτερόλεπτα το κοντέινερ τυλίγεται στις φλόγες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Μετανάστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, πετώντας νερό με μπουκάλια. Μάταια, όμως. Η γυναίκα παγιδευμένη χάνεται μέσα στους πυκνούς καπνούς.

Οχήματα της Πυροσβεστικής συνοδευόμενα από αστυνομικούς μπαίνουν στον καταυλισμό. Οι πρόσφυγες φωνάζουν στους πυροσβέστες να βιαστούν. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Δίνουν μάχη με τις φλόγες και τελικά θέτουν υπό έλεγχο τη φωτιά έπειτα από μισή ώρα. 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Η φωτιά έχει μόλις σβήσει και οι μετανάστες τρέχουν στα καμένα κοντέινερ. Μέσα  από τα αποκαΐδια ανασύρεται η νεκρή γυναίκα. Πρόσφυγες και μετανάστες την μεταφέρουν προς την έξοδο του καταυλισμού με μια κουβέρτα. Η απόγνωση γίνεται οργή και ξεσπούν άγρια επεισόδια. Ομάδες προσφύγων επιτίθενται κατά των πυροσβεστικών οχημάτων και προκαλούν σοβαρές ζημιές με πέτρες και ξύλα. Η σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών κινδυνεύει άμεσα και αναγκάζονται να αποσυρθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News