Ελλάδα

Στην Αίγυπτο ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, κα Ναμπίλα Μακράμ

Στην Αίγυπτο μετέβη για διήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Επίσης παρόντες ήταν η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωστής Αλεξανδρής. Όλοι μαζί παρέστησαν στον εσπερινό, στο αρχιερατικό συλλείτουργο και στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, προεξάρχοντος του Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Παναγιωτάτου κ.κ. Θεόδωρου Β’.

Ο ναός ανακαινίστηκε με δαπάνες της μεγάλης ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού - Μπελεφάντη και της ελληνικής κοινότητας Καΐρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, κα Ναμπίλα Μακράμ, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου. Στο πλαίσιο της συνάντησης και σε συνέχεια πρόσφατων συζητήσεων του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Αντώνη Διαματάρη, με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου, συζητήθηκε η επέκταση και η επικαιροποίηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα διασποράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια