ΕΟΦ: Μετά το Ζantac, ανακαλούνται κι άλλα φάρμακα

Ελλάδα
ΕΟΦ: Μετά το Ζantac, ανακαλούνται κι άλλα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το Ranitidine/Mylan και το Lumaren

Στην ανάκληση κι άλλων φαρμάκων, πέραν του Zantac, όπως το Ranitidine/Mylan F.C. TAB και το Lumaren F.C. TAB προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΦ:

«Την ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB, όπως αναφέρονται στον Πίνακα I. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Η εταιρεία GENERICS PHARMA HELLAS ΕΠΕ ως τοπικός αντιπρόσωπος των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Πρόκειται για τα:

RANITIDINE/MYLAN 150MG F.C. TAB K110115A, με ημερομηνία λήξης 9/2019

RANITIDINE/MYLAN 150MG F.C. TAB K110116A, με ημερομηνία λήξης 3/2020

RANITIDINE/MYLAN 150MG F.C. TAB K110216A, με ημερομηνία λήξης 5/2020»

«Την ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML, όπως αναφέρονται στον Πίνακα I.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει προληπτικά η εταιρεία ELPEN, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Η εταιρεία ELPEN Α.Ε ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News