Σχολεία: Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή

Ελλάδα
Σχολεία: Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα χωρίς μαθήματα αλλά με φουλ... αθλητισμό

Μια διαφορετική ημέρα θα είναι η αυριανή για τους μαθητές καθώς αν και θα πάνε στο σχολείο τους κανονικά, δεν θα παρακολουθήσουν μαθήματα.

Και αυτό γιατί η αυριανή μέρα έχει οριστεί ως 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν, υλοποιώντας αθλητικές δράσεις εντός του σχολικού ωραρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου”, προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

- Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,

- Ομαδικά-ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3x3, ποδόσφαιρο 5x5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα-αθλητικές ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι, εάν απαιτηθούν μετακινήσεις, πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις».

Για την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι Δομές Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού των ΔΠΕ και ΔΔΕ Ηρακλείου, έχοντας υπόψη το με αριθ. Πρωτ.142540/Δ5 13/9/2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.ΑΙ.Θ. με θέμα: «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019» οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: « Άθληση καθ΄οδόν» στις πλατείες Ελευθερίας - Ελ. Βενιζέλου (Λιοντάρια) και στην οδό Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών-τριών από σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του κέντρου του Ηρακλείου (1ο Γυμνάσιο –Λύκειο, 3ο ΓΕΛ , 6ο-44ο ΔΣ, 8ο ΔΣ και 24ο ΔΣ) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

11:00π.μ.: Συγκέντρωση μαθητών στην Πλατεία Ελευθερίας

11:15π.μ. : Επίδειξη Πάλης από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Δεσκουλίδη Παράσχο

11:30π.μ. :Αναχώρηση μαθητών μέσω της Οδού Δικαιοσύνης , αθλούμενοι καθ΄ οδόν , για την Πλατεία Λιονταριών

12:00 :Χαιρετισμοί

12:15μ.μ : Χορογραφία από το 6ο - 44ο ΔΣ. και Παραδοσιακοί χοροί με συμμετοχή των σχολείων και παρευρισκομένων γύρω από την Κρήνη Μοροζίνι

12:45μ.μ . Λήξη εκδήλωσης .

Στόχοι της εκδήλωσης είναι να κινητοποιηθεί και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά με το κεντρικό θέμα του εορτασμού: «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της Φυσικής Αγωγής, του Σχολικού Αθλητισμού και της Φυσικής Δραστηριότητας με την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής των μαθητών –τριών.

Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς το άγχος της νίκης.

Να επισημάνει το ρόλο της Φυσικής Αγωγής και του Σχολικού αθλητισμού στην ολόπλευρη και ισόρροπη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών-τριών.

Να πολλαπλασιάσει το μήνυμα της ΕυρωπαΊκής μέρας Σχολικού Αθλητισμού ( αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be active) για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή κοινωνική αφετηρία για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ευχαριστούμε τα όμορα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής , που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας για συμμετοχή στην εκδήλωση, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια και ευχόμαστε σε όλα τα σχολεία καλή επιτυχία στις δράσεις εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News