Ελλάδα

Νοσοκομείο Βέροιας: Σοβάδες από το ταβάνι έπεσαν στα κεφάλια γιατρών

Μια γιατρός δεν την γλύτωσε και τραυματίστηκε

Την δραματική κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια νοσοκομειακά κτήρια έφερε στο προσκήνιο το απίστευτο περιστατικό που συνέβη χθες στο νοσοκομείο Βέροιας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το veriotis.gr, κομμάτια σοβάδων από το ταβάνι έπεσαν στα κεφάλια γιατρών σε μία αίθουσα γραφείων.

Από τύχη φαίνεται πως δεν θρηνήσαμε θύματα αφού η αποκόλληση του σοβά από το ταβάνι προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γιατρού στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβη στο γραφείο των γιατρών της Μονάδας Νεφρού του Νοσοκομείου Βέροιας την ώρα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα τρεις γιατροί. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως ένα τόσο μεγάλο κομμάτι ξεκόλλησε από το ταβάνι, θυμίζοντας σκηνές σεισμού.

"Το έχουμε ξαναζήσει" λέει η γιατρός που τραυματίστηκε

Σκηνές σεισμού περιγράφει σοκαρισμένη μία εκ των τριών γιατρών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βέροιας. Η Επιμελήτρια Α' Βασιλική Κιάτου δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ, όταν σημαντικό κομμάτι από το ταβάνι του γραφείου στη Μονάδα αποκολλήθηκε,με αποτέλεσμα οι τρεις γιατροί να τρομοκρατηθούν και η κ. Κιάτου να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. «Ήταν γύρω στις 2:30 το μεσημέρι όταν μαζί με τις συναδέλφους μου συνταγογραφούσαμε στους υπολογιστές του γραφείο. Ξαφνικά άρχισε να πέφτει σκόνη, κάτι που είχαμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως αυτή τη φορά και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε πολύ μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι των γραφείων! Ενστικτωδώς τράβηξα την καρέκλα προς τα πίσω, όμως η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη που ευτυχώς για μένα τραυματίστηκα ελαφρά. Επικράτησε πανικός, αφού ο έντονος θόρυβος και το σπάσιμο που ακούστηκε κινητοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό που μπήκε μέσα για να μας βοηθήσει».

Και συνέχισε: «Το έχουμε ξαναζήσει. Να πέφτουν σκόνες ή μικρά κομμάτια από σοβάδες, το έχουμε ξαναζήσει. Και στο διπλανό μας γραφείο, αυτό του διευθυντή της μονάδας είχε πέσει σοβάς πριν λίγα χρόνια, ωστόσο τότε δεν υπήρχε κανένας μέσα. Πριν από λίγους μήνες παρατηρήσαμε πως πέφτουν πάλι σοβάδες και καλέσαμε την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βέροιας που διαπίστωσε διαρροή. Έγιναν οι απαραίτητες τότε εργασίες, βάφτηκε το ταβάνι, όμως απ' ότι φαίνεται χρειάζεται επιπλέον παρεμβάσεις στην ταράτσα που είναι από πάνω μας. Δεν παρατηρήσαμε κάτι διαφορετικό στο ταβάνι το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απ' ότι φαίνεται η υγρασία και η βροχή των ημερών πρέπει να έκαναν τη δουλειά τους...»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες εργασίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στην ΜΕΘ έχουν την λογική του «μπαλώματος» αφού πρόκειται για δύο κλινικές που στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια. Θα έπρεπε να στεγαστούν εδώ και 2 χρόνια στο νέο κτίριο του Νοσοκομείου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αφού δεν έχει εγκατασταθεί ο εξοπλισμός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

iatropedia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια