Απεργίες: Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης;

Ελλάδα
Απεργίες: Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Παραλύει" η χώρα λόγω απεργιών

Κατεβάζουν «ρολά» δημόσιες υπηρεσίες και απεργούν οι εργαζόμενοι από τις 06:00 της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου και για 24ώρες καθώς έχουν προκηρυχθεί απεργίες και στάσεις εργασίας, με φόντο το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, στην απεργία συμμετέχουν:

  • ΑΔΕΔΥ (κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες)
  • ΟΛΜΕ (κλειστά τα σχολεία)
  • ΠΝΟ (δεμένα τα πλοία στα λιμάνια)
  • ΟΤΟΕ (κλειστές οι τράπεζες)

Πρόσκληση προς τα σωματεία μέλη της αποστέλλει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία είναι η μεγαλύτερη Ομοσπονδία από τις 85 ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ και επίσης τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία.

Η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή διορισμένη από τα δικαστήρια Διοίκηση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία. Γι' αυτό και προσκάλεσε τις 150 Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στο δυναμικό της να λάβουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.

Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) προκήρυξε σύμφωνα με το ethnos.gr ήδη 24ωρη απεργία για την Τρίτη 24/9/2019, ενώ το Δ.Σ. του ΕΚΑ εξουσιοδοτεί την εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Παράλληλα, με τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχoυν η ΕΣΗΕΑ και τα ΜΜΕ (12:00 - 15:00).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News