Έτσι θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα από τα φαρμακεία της γειτονιάς

Ελλάδα
Έτσι θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα από τα φαρμακεία της γειτονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διχασμένοι οι φαρμακοποιοί, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει τη σχετική υπουργική απόφαση

Η διανομή 59 ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία τη γειτονιάς δρομολογείται ήδη από το υπουργείο Υγείας, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Άλλωστε, αποτελεί δέσμευση τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού ότι ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις θα δίνονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, προκειμένου να σταματήσουν οι ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

Από την άλλη, οι φαρμακοποιοί είναι διχασμένοι, καθώς πολλοί δεν επιθυμούν να διαθέτουν χωρίς αμοιβή τα ακριβά σκευάσματα στους ασθενείς. Ιδιαίτερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί να προχωρήσει στη διανομή των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) δωρεάν, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι λεφτά δεν υπάρχουν προσώρας.

Ο κλάδος προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή για το θέμα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τεταμένο κλίμα, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν μοιραστεί για το θέμα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr.

Πώς θα δίνονται τα φάρμακα

Πάντως, η διαδικασία έχει ήδη καθοριστεί, αφού το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο, έπειτα από συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), να προχωρήσει κανονικά στην έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Περισσότερα στο ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News