Σάλος με την Ελένη Αντωνιάδου που «έγινε» Barbie - Την κατηγορούν για απάτη

Ελλάδα
Σάλος με την Ελένη Αντωνιάδου που «έγινε» Barbie - Την κατηγορούν για απάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι και γιατί την χαρακτηρίζουν "απάτη"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου η οποία παρουσιάστηκε ως γυναίκα «που διαπρέπει ως επιστήμονας στη NASA» και την οποία η Mattel έκανε Barbie για να τιμήσει τη σύγχρονη γυναίκα.

Σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπουγιούκος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ντιντερό του Παρισιού αναφέρει ότι η κα Αντωνιάδου αποτελεί «απάτη», δεν κάνει έρευνα στη ΝΑSA και ότι δεν έπρεπε να βραβευτεί από την υπουργό Παιδείας .

Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου απαντά:

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη NASA, με το οποίο ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν από μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη, χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου, το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω, και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Τη δική του έρευνα έκανε και το ellinikahoaxes.gr που μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κ. Αντωνιάδου έχει παρακολουθήσει σαν μαθήτρια ένα σύντομο κύκλο μαθημάτων για 10 εβδομάδες (summer school) στη NASA, όμως τίποτα άλλο δεν φαίνεται να την συνδέει με την διαστημική υπηρεσία. Το πρόγραμμα αυτό βοηθά τους μαθητές να βρεθούν στο περιβάλλον της NASA και να καταλάβουν πώς είναι να εργάζεσαι εκεί. Σε καμία περίπτωση όμως η συμμετοχή σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων δεν αποτελεί εργασία στην NASA όπως μας διαβεβαιώνει ο διεθνούς φήμης διαστημικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της NASA, Σ. Κριμιζής, ο οποίος έχει συμμετάσχει ως κύριος επιβλέπων σε αποστολές της NASA που αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, όπως τα προγράμματα Voyager 1 και 2, ή το Cassini–Huygens. 

Επίσης, η κ. Αντωνιάδου φαίνεται να έχει λάβει το βραβείο NASA – ESA Outstanding Researcher Award για το 2012. Μετά από έρευνα δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα στοιχείο γι αυτό το βραβείο, ή κάποιον άλλο ερευνητή που να το έχει λάβει. Φαίνεται να είναι μια πληροφορία που αναπαράγεται μόνο σε κάποιες Ελληνικές ιστοσελίδες και πάντα αναφέρεται το όνομα της κ. Αντωνιάδου. Επίσης σε επικοινωνία μας με τον Δρ. Σ. Κριμιζή μας ενημέρωσε ότι από όσα γνωρίζει η NASA και η ESA έχουν ξεχωριστά βραβεία και δεν έχουν κάποιο που απονέμουν από κοινού. Επιπρόσθετα σε λίστα της NASA η οποία περιέχει ονόματα ληπτών βραβείων τα οποία έχει απονέμει μέχρι το 2012 δεν υπάρχει το όνομα της κυρίας Αντωνιάδου". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News