default-image

Σ. Βαρδάκης: Η Ανάπτυξη δεν συνάδει με τη μείωση του μισθολογικού κόστους

Ελλάδα
Σ. Βαρδάκης: Η Ανάπτυξη δεν συνάδει με τη μείωση του μισθολογικού κόστους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω αντιδράσεων η διαβούλευση για τον Αναπτυξιακό νόμο και τα εργασιακά συνδικαλιστικά.

 «Μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο - τομή στην αγορά εργασίας- υπέρ των εργαζομένων, των συνεπών επιχειρήσεων, της πλήρους απασχόλησης, της αύξησης των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και της νομιμότητας της αγοράς εργασίας» το αποκάλεσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα και γυρνάει τη χώρα σε βαθιά μνημονιακές εποχές.

Θεμελιώδεις ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταργούνται και δημιουργείται ένας μηχανισμός συμπίεσης των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάπτυξη που στηρίζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους δεν είναι ανάπτυξη» η θέση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στον 98.4.

Μιλά για τον κόλαφο της καταστρατήγισης των Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων εργασίας, και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να παλέψουν προκειμένου να μην περάσουν τα παραπάνω.

Παράλληλα ζητά από τα Συνδικάτα και Συνδικαλιστές να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπιστία τους, ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με εμπιστοσύνη σε αυτά.

 Κάλεσμα για σύσκεψη Σωματείων και συνδικαλιστών την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, απευθύνουν τα Συνδικάτα της δύναμης του ΠΑΜΕ.

Την Τρίτη το απόγευμα η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, στο Ηράκλειο για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων ενάντια στα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καλεί τα κόμματα να καταψηφίσουν τις μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ότι τα μέτρα, που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή αποκαλύπτουν το ύπουλο σχέδιο κυβέρνησης και εργοδοτών παράλυσης των συνδικάτων και καλεί τους εργαζομένους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για έναν κοινό αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News