Ζάκυνθος: Στις φλόγες το νησί - Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβέστες

Ελλάδα
Ζάκυνθος: Στις φλόγες το νησί - Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβέστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νύχτα μέρα στην Ζάκυνθο - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο νησί

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για το νησί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη, αντιμέτωποι με τη μεγάλη φωτιά, που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. 

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (15.09.2019) στο Κερί Ζακύνθου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα.

Οι νυχτερινές εικόνες της φωτιάς

Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό.

Σύμφωνα με το newsit.gr oι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, έφτασαν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύθηλκαν με 111 πυροσβέστες 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Πλέον δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος καθώς τελείωσε η μέρα.  

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Από το μεσημέρι έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News