Καιρός: Στο έλεος των ανέμων η Κρήτη - Πότε εξασθενούν;

Κρήτη
Καιρός: Στο έλεος των ανέμων η Κρήτη - Πότε εξασθενούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχυμένοι παραμένουν οι βόρειοι άνεμοι και σήμερα Κυριακή

Στο έλεος των ανέμων και σήμερα η Μεγαλόνησος, με την έντασή τους να φτάνει τοπικά στα 8 Μποφόρ στα ανατολικά και δυτικά άκρα του νησιού, καθώς και στη Νότια Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κώστα Λαγουβάρδο, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο και σήμερα, με την ένταση τους να φθάνει τα 8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και τοπικά στην Κρήτη.

Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λουτρακίου όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες πάντως αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο έφθασαν τα 156 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου.

Στη Μονεμβασιά και στην Τήνο καταγράφηκαν ριπές 126 χλμ/ώρα, στην Πεντέλη 118 χλμ/ώρα, στην Κάρυστο 97 χλμ/ώρα και στα 'Ανω Λιόσια 93 χλμ/ώρα.

Κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο στην Κρήτη

Στο «κόκκινο» πάλι και αύριο αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και η Μεγαλόνησος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων, Κρήτης, Κυθήρων, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου).

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News