Ελλάδα

Εγκατάλειψη βρέφους - Νέα Ιωνία: «Το κουνούσα και το φιλούσα, δεν ήθελα να το αφήσω»

Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης μητέρας του μωρού που εγκαταλείφθηκε σε καρότσι σούπερ μάρκετ

Σόκαρε το πανελλήνιο η υπόθεση της 19χρονης μητέρας που άφησε το μωρό της μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Όσα περιέγραψε η νεαρή γυναίκα στην κατάθεσή της αναφορικά με όσα έκανε πριν την εγκατάλειψη, προκαλούν προβληματισμό.

Πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star: «Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω.

Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα.

Απελπίστηκα… Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση».

Η 19χρονη μητέρα δηλώνει μετανιωμένη για την πράξη της και ζητά να της δώσουν πίσω το παιδί:

«Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτίζονταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου […] Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό,τι έκανα το έκανα γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου».

Να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου θήλασε το κοριτσάκι της, το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στο δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ, όπου και βρέθηκε, στη Νέα Ιωνία.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της και είπε στη μητέρα της ότι θα πάει σε ένα φίλο στον οποίο είχε αφήσει -υποτίθεται- το μωρό.

Πήγε στον φίλο της λοιπόν, περπάτησαν λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν του αποκάλυψε ότι είχε γεννήσει.

Η 19χρονη κοιμήθηκε στο σπίτι του και στις ειδήσεις άκουσε ότι είχαν βρει το μωρό της στη Νέα Ιωνία και ότι την έψαχναν. Η γυναίκα την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου την περίμεναν αστυνομικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια