Λουτράκι: Πάνω από 100 πυροσβέστες στη φωτιά - Εκκενώθηκαν μοναστήρια & γηροκομείο

Ελλάδα
Λουτράκι: Πάνω από 100 πυροσβέστες στη φωτιά - Εκκενώθηκαν μοναστήρια & γηροκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε περιοχές της χώρας

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στο Λουτράκι και συνεχίζει να καίει, με 169 πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Μάλιστα, με το πρώτο φως της μέρας ξεκινούν εκ νέου οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα τα οποία σταμάτησαν χτες μόλις νύχτωσε.

Αυτή τη στιγμή στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν, σύμφωνα με το ethnos.gr, 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, με τις φλόγες να βρίσκονται σε ένα αρκετά δύσβατο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από την πρώτη στιγμή, ήταν «εχθρός» των πυροσβεστών.

Χτες το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα. Παράλληλα στην περιοχή βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν και σήμερα οι πολίτες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι οποίες βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, δηλαδή ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός και βρίσκονται στην κατηγορία 4.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές, βλέπουμε και την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Αναλυτικά, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, Κυθήρων, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News