Ελλάδα

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Αντώνη Λιβάνη

Αναφέρονται στη ζωή και πολιτική πορεία του

Στον αγωνιστή και πολιτικό Αντώνη Λιβάνη αναφέρεται το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Όπως ανέφερε: «Μια σημαίνουσα προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής και εκδοτικής ιστορίας του τόπου μας έφυγε από τη ζωή.

Ο Αντώνης Λιβάνης επέδειξε συνέπεια στα δημοκρατικά του πιστεύω καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφήνοντας το δικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας επί δεκαετίες.  

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»

 Σύμφωνα με το συλληπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: 

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Μέλος της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, ο Αντ. Λιβάνης συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες στιγμές του αριστερού και προοδευτικού κινήματος της χώρας. Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και υπουργός κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Ο Αντ. Λιβάνης άφησε το δικό του στίγμα και στον χώρο των εκδόσεων με την ίδρυση του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, από τον οποίο κυκλοφόρησαν εκατοντάδες βιβλία διανοούμενων, πολιτικών στελεχών και λογοτεχνών, όπως και εφημερίδες και περιοδικά. Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τους οικείους του".

Ο 94χρονος άντρας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν πρώην υπουργός του κόμματος και εκδότης.

 

Σχόλια