Με πόνο ψυχής το «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Συγκλονιστικός ο Πορτοκάλογλου

Ελλάδα
Με πόνο ψυχής το «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Συγκλονιστικός ο Πορτοκάλογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικήδειος του Νίκου Πορτοκάλογλου «λύγισε» και τους πιο δυνατούς

Με πόνο ψυχής αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς και βύθισε στο πένθος τους ανθρώπους που τον είχαν αγαπήσει.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και η κηδεία έγινε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιάννης Κότσιρας είναι μερικοί από τους οποίους είπαν το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό καλλιτέχνη.

Στο νεκροταφείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γυναίκα του Μαρέβα.

Την ίδια ώρα, ο επικήδειος του Νίκου Πορτοκάλογλου «ράγισε» καρδιές και μίλησε με αγάπη για τον καλό του φίλο και συνάδελφο. Πολλές φορές η φωνή σου «έσπαγε» με δάκρυα.

Τα λόγια για τον άνθρωποι που αν και οι διαδρομές τους ήταν παράλληλες για σχεδόν τέσσερις 10ετίες, μόλις πέρυσι έτυχε να συνεργαστούν για πρώτη φορά. «Περίπου τέτοια εποχή πέρυσι βρεθήκαμε για την πρώτη πρόβα» θυμήθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογου.

Ήταν μια πρόβα (τις οποίες δεν… αγαπούσε ο Λαυρέντης Μαχαίτσας) όπου ο Νίκος Πορτοκάλογου κατάλαβε πως «έμπλεξα με φωνακλά, θα βρώ τον μπελά μου», γιατί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μπει στο στούντιο φουριόζος και «άρχισε να φωνάζει με τη βροντερή φωνή του». Μετά από λίγο, όλα άλλαξαν. «Κάποιος πέταξε ένα αστείο και εκεί που ήταν συνοφρυωμένος, έσκασε αυτό το χαμόγελο που σε αφόπλιζε. Πέρασαν 2-3 μέρες και κατάλαβα πως είχα μπλέξει τελικά με έναν φωνακλά αλλά με χρυσή καρδιά.

Έναν άνθρωπο απλό, ειλικρινή και ευθύ σε βαθμό κακουργήματος. Δυναμικό και πληθωρικό αλλά και τρυφερό και ευαίσθητο σαν παιδί. Ένα παιδί απρόβλεπτο βέβαια, ατίθασο και σκανδαλιάρικο».

Συγκινητική και η αναφορά του στο «δέσιμο» που είχαν πάνω στη σκηνή. «Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή συνέβη κάτι μαγικό, ήταν λες και παίζαμε μαζί για χρόνια. Λες και τα τραγούδια μας είχαν γραφεί για να ταιριάξουν με τον πιο φυσικό τρόπο σε αυτό το πρόγραμμα. Νιώθαμε σαν δυο πιτσιρικάδες που φτιάξαν το πρώτο τους συγκρότημα και το αστείο μας ήταν ο πρώτος μας δίσκος θα είχε τίτλο 40 χρόνια επιτυχίες.

Στη σκηνή θαύμασα από κοντά τη δύναμη που είχε ως ερμηνευτής, την απίστευτη γκάμα της εκφραστικότητάς του, το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο, με μια πηγαία λαϊκότητα κι ένα χιούμορ. Και βέβαια θαύμασα την αστείρευτη μελωδική του φλέβα. Ο Λαυρέντης ο μελωδός τον έλεγα και χαμογελούσε»…

Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News