Τις προσλήψεις 33.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει υπολογίσει η κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ το 70%, όπως λέει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στα «Νέα», θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα για το προσωπικό τους, ώστε να οργανωθούν πριν από την επίσημη έναρξη των μαθημάτων τους την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτές τις μέρες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταγράφουν τα κενά που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις εισηγήσεις τους για την τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών.
Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν κάποιες μέρες στη διάθεσή τους ώστε να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για την τοποθέτησή τους στα σχολεία πριν από την 11η Σεπτεμβρίου.
Σχόλια