Στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου

Ελλάδα
Στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο πλοία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δεύτερο πλοίο το οποίο μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο και συγκεκριμένα από το κέντρο υποδοχής της Μόριας κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα (πάνω από 720 άτομα, από τα περισσότερα από 1.400 συνολικά), που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

Χθες το απόγευμα κατέπλευσε το πρώτο πλοίο με περίπου 640 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με 21 λεωφορεία στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπου έχουν στηθεί 200 σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται πως η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News