Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση Χαρίτση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της ΕΥΠ

Βολές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΕΥΠ

Στο θέμα του διοικητή της ΕΥΠ επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση να εξαπολύει ευθείες βολές στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές εποχές», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει: «Θέτουμε 3 κρίσιμα ερωτήματα προς τον κύριο Μητσοτάκη. Πρώτον: Για ποιον λόγο προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ, ενώ πριν έναν μήνα διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κανέναν νόμο; Δεύτερον: Που αποσκοπεί η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς κανέναν θεσμικό έλεγχο; Τρίτο και κρισιμότερο: Θα έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε «σύνδεσμος» να παρακολουθεί δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης, έχοντας προκαταβολικά ασυλία για τυχόν παράνομες πράξεις του;». Καταλήγοντας, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Ας σκεφτεί προσεκτικά τις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης. Ας αναλογιστεί την ευθύνη των επιλογών του».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ έγινε δεκτή μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Σε σύνολο 220 παρόντων βουλευτών υπέρ ψήφισαν 150 βουλευτές ενώ 70 βουλευτές την καταψήφισαν.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η τροπολογία της κυβέρνησης κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μεταξύ άλλων προβλέπει τη «δυνατότητα επιλογής» προσώπου με επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή, ενώ ως  απαιτούμενα προσόντα ορίζονται «η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

 

Σχόλια