Πυρκαγιά στην Πεντέλη – Έκλεισε ο δρόμος της Δουκίσσης Πλακεντίας

Ελλάδα
Πυρκαγιά στην Πεντέλη – Έκλεισε ο δρόμος της Δουκίσσης Πλακεντίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στη συμβολή της Δουκίσσης Πλακεντίας με την Κλεισθένους, όπου εκδηλώθηκε πριν από λίγο φωτιά.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασ. Γεωργίου μέχρι της οδού αναπαύσεως.

Στο σημείο, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherostypos.gr, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Κοντά στην πυρκαγιά βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που πυροδοτεί ανησυχία. Η προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της φωτιάς, που έχει φτάσει στο νότιο άκρο του οικισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συντονίζει όλες τις ενέργειες.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4 το απόγευμα στην περιοχή της Τανάγρας. Η φωτιά, που καίει αγροτοδασική έκταση, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και κοντά στον οικισμό του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα (Λούτσα). Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η εικόνα είναι καλύτερη από το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News