Ελλάδα

ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Διαβιβάστηκαν και στην Εισαγγελία Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του Αρχηγού Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβίβασε στην Εισαγγελία Αθηνών τα σχετικά με τις δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, όπως αναφέρετε, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τι προηγήθηκε

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνδικαλιστή, Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα άτομα που βρίσκονται στις καταλήψεις των Εξαρχείων. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την εκκένωση τεσσάρων κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη στην περιοχή.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας», είπε επί λέξει στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας καλούμενος να σχολιάσει την σημερινή «έφοδο».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να σώσει την κατάσταση, επανέλαβε τη φράση του κι εμφανίστηκε βέβαιη ότι με τον όρο «σκουπίδια» εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας.

Η απάντηση του Σταύρου Μπαλάσκα, ήταν η εξής: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο θέμα για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, όταν θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε εδώ».

Σχόλια