Δημήτρης Λιμπερόπουλος: Που αφήνει την περιουσία του; - Το πάθος με το τζόγο και η επιθυμία του να πεθάνει

Ελλάδα
Δημήτρης Λιμπερόπουλος: Που αφήνει την περιουσία του; - Το πάθος με το τζόγο και η επιθυμία του να πεθάνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το δημοσιογράφο Δημήτρη Λιμπερόπουλο που πέθανε, αλλά αναβλήθηκε η κηδεία του, καθώς δεν παρέλαβε κανείς τη σωρό του

«Κουρασμένος» έχει πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Λιμπερόπουλος, με την είδηση πως δεν υπήρξε κανένα συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να παραλάβει τη σωρό του και να γίνει η κηδεία του, να προκαλεί θλίψη.

Σήμερα, η επιστήθια φίλη του και αδερφή της Κορίνας Τσοπέη, Μπετίνα, μιλάει στο People για τη γνωριμία της με τον γνωστό κοσμικογράφο, δημοσιογράφο και βιογράφο του Ωνάση.

Πως γνωρίστηκαν

«Ανήσυχο πνεύμα, φοβερή πένα, μοναχικός άνθρωπος. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν έκανε οικογένεια. Ούτε αδέρφια είχε, καθώς ήταν μοναχοπαίδι. Κάτι μακρινούς συγγενείς μόνο σε Αυστραλία και Αμερική. Τον πρωτογνώρισα το 1964, όταν ήρθε στο σπίτι μας να πάρει μια συνέντευξη στην αδερφή μου. Έκτοτε, παραμείναμε φίλοι».

Το πάθος του με τον ιππόδρομο

«Αν ο Δημήτρης δεν είχε αυτό το φοβερό πάθος, να παίζει στον ιππόδρομο, θα είχε σήμερα μεγάλη περιουσία, αλλά έχασε όλα του τα χρήματα εκεί».

Θυμάμαι χαρακτηριστικά αρκετές δεκαετίες πίσω, να του έχει δώσει χρήματα ο παραγωγός Σπύρος Σκούρας για να πάρει το αεροπλάνο και να παρευρεθεί στο γάμο της αδερφής μου στο Λος Άντζελες και ο αθεόφοβος να τα τρώει στον ιππόδρομο. “Να μην ταΐσω τα αλογάκια;” έλεγε» όπως ανέφερε η Μπετίνα Τσοπέη.

Που «έγραψε» την περιουσία του;

Τρία ακίνητα του έμειναν, δύο διαμερίσματα και ένα μαγαζί, τα οποία έγραψε στην κυρία από τις Φιλιππίνες που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια. Της τα έκανε δώρο.

Το τεράστιο αρχείο και η επιθυμία του

Πάντως, επιθυμία του ίδιου είναι το τεράστιο αρχείο του να μεταφερθεί μετά θάνατον στην ΕΣΗΕΑ, από την οποία είχε βραβευθεί ως δημοσιογράφος.

«Γιατί ζω βρε Μπετίνα, γιατί δεν με παίρνει;»

«Μέχρι την τελευταία στιγμή τα είχε τετρακόσια. Έλεγε αστεία με τις νοσοκόμες. Μια μέρα πριν πεθάνει μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Παραπονιόταν πως δεν αισθανόταν καθόλου καλά. Την επόμενη έμαθα ότι "έφυγε". Ήθελε να φύγει πια, είχε κουραστεί. Υπήρχαν στιγμές που μου παραπονιόταν "Γιατί ζω βρε Μπετίνα, γιατί δεν με παίρνει;". Καθόταν όλη μέρα στο κρεβάτι με ένα τάμπλετ». ανέφερε η επιστήθια φίλη του στο περιοδικό.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News