Ελλάδα

Συνυπαίτιος σε τροχαίο όποιος τραυματιστεί και δε φοράει κράνος

Απόφαση - σταθμός από το Εφετείο Πατρών

Σε μία απόφαση - σταθμό προχώρησε το εφετείο Πατρών, καθώς, σύμφωνα με αυτήν συνυπαίτιος τροχαίου ατυχήματος, θα είναι κάποιος αν, ακόμη και χωρίς να φταίει, τραυματιστεί, ενώ δε φοράει κράνος.

Κι αυτό γιατί, όταν ο δικυκλιστής οδηγεί χωρίς κράνος, επί της ουσίας, χάνει μόνος του μέρος των δικαιωμάτων του, όπως για παράδειγμα μέρος της αποζημίωσης για το ατύχημα.

Η αφορμή

Οδηγός μοτοσικλέτας έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος από ΙΧ αυτοκίνητο και τραυματίστηκε, όμως δικαιούται μειωμένης αποζημίωσης κατά 50%, για τις ιατρικές δαπάνες που κατέβαλλε προς αποκατάσταση της υγείας του. Και αυτό, γιατί, η παράλειψή του να φορέσει κράνος τον καθιστά συνυπαίτιο στο τροχαίο, ακόμη και αν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στην οδήγηση έχει επιπτώσεις και για τον οδηγό που έπεσε θύμα τροχαίου, χωρίς ο ίδιος να φταίει, σύμφωνα με το Μονομελές Εφετείο Πατρών.

Το δικαστήριο προσδιόρισε το κόστος της θεραπείας του συγκεκριμένου οδηγού στις 2.500 ευρώ (αποκατάσταση θλαστικών τραυμάτων σε κεφάλι και πρόσωπο με χειρουργική επέμβαση, αμοιβές γιατρών, μετεγχειρητική παρακολούθηση, κ.ά.), έκρινε όμως, ότι το «ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται (ο οδηγός) για τη δαπάνη αυτή πρέπει να μειωθεί κατά ποσοστό 50% και να του επιδικαστεί.

Πηγή: protagon.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια