Ιός Δυτικού Νείλου: Τι να προσέξουμε

Ελλάδα
Ιός Δυτικού Νείλου: Τι να προσέξουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή στα κουνούπια συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στα μέτρα ατομικής προφύλαξης από τα κουνούπια εφιστά την προσοχή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τα νέα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη αποτελεσματικού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι τις 22 Αυγούστου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 96 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί 10 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Μάλιστα, περιστατικά της νόσου αναμένονται και τον επόμενο μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας των κουνουπιών, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Συνεπώς, μην ξεχνάμε: Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα. Τοποθέτηση σίτας στα σπίτια μας, χρήση κουνουπιέρων, εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών και λαμπτήρων κίτρινου χρώματος, απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κ.λπ., κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών, πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες, και κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News