Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος

Ελλάδα
Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το video που εξηγεί τους λόγους

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, την οποία γνωστοποίησε σήμερα, Κυριακή, στην αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία που έκανε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτή η είδηση είχε γίνει γνωστή εδώ και πολλές ημέρες, ωστόσο έγινε σεβαστή η επιθυμία του να ανακοινώσει την παραίτηση ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση υπεγράφη χτες, Σάββατο 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης, ενώ αύριο κατατίθεται επισήμως στην Ιερά Σύνοδος απ’ όπου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Ο Ιεράρχης, λοιπόν, τέλεσε την αποχαιρετιστήρια λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων και σε σύντομη ομιλία του αποχαιρέτησε το ποίμνιό του, ενημερώνοντας και επίσημα για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μητρόπολη μετά από 41 χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα.

Εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 12 Οκτωβρίου του 1978, στις 19 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα.

Δείτε στο video τι είπε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News