Ελλάδα

14 Αυγούστου η μοιραία πτήση HELIOS: Ηχητικό ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά της τραγωδίας

Εκείνη την ημέρα, 121 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο

Τα τελευταία λεπτά της τραγωδίας που γράφτηκε στο Γραμματικό μέσα από ένα ηχητικό ντοκουμέντο που προκαλεί ανατριχίλα!

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πτήση 522 της HELIOS στις 14 Αυγούστου του 2005. Οι περιγραφές του σμηναγού Παναγιώτη Σταθόπουλου, αρχηγού του σχηματισμού των F16, ο οποίος ακολουθούσε από απόσταση αναπνοής τη μοιραία πτήση κι ενημέρωνε τη βάση του για όλα όσα συμβαίναν τα τελευταία εκείνα δραματικά λεπτά, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Είναι τα τελευταία, τραγικά λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 της HELIOS στις 14 Αυγούστου του 2005, έτσι όπως καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Το philenews φέρνει στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο, που ως αρχηγός του σχηματισμού που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο!

Η φωνή ενός από τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας λυγίζει και «σπάει» όταν μεταδίδει το «MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους» προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον τον ακούει.

Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνυσης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και την κάμερα του philenews για όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις εικόνες που ακόμη στοιχειώνουν τον ίδιο 14 χρόνια μετά τη φοβερή τραγωδία.

Σχόλια