Ελλάδα

«Προσφορές»… διασκέδασης - Επιτήδειοι πουλούσαν φτηνά εισιτήρια στο ίντερνετ

Είχαν καταφέρει να αποκομίσουν πάνω από 6.000 ευρώ

Δήθεν φτηνά εισιτήρια πουλούσαν επιτήδειοι μέσω ιστοσελίδας με την απάτη να εξιχνιάζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, καθώς και αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσφεραν εισιτήρια για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις και θεάματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, ότι η επίμαχη ιστοσελίδα κατά την κράτηση των εισιτηρίων χρέωνε τις πιστωτικές κάρτες των πελατών με μια τιμή εισιτηρίου και τους έστελνε μετά φτηνότερα εισιτήρια με διαφορετικό ονοματεπώνυμο.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις τέτοιας απατηλής πώλησης εισιτηρίων για εκδηλώσεις και θεάματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τις οποίες η εταιρεία είχε αποκομίσει παράνομο όφελος πάνω από 6.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μετά από έρευνα, ταυτοποιήθηκε ότι είχε κατοχυρωθεί από εταιρεία με έδρα την Ελβετία, ενώ από την αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι δε συγκαταλέγεται στους νόμιμους εξουσιοδοτημένους φορείς για πώληση εισιτηρίων πάσης φύσεως.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της επίμαχης εταιρείας για απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Ελβετίας.

Σχόλια