Τρίτο 24ωρο πύρινης «κόλασης» στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ελλάδα
Τρίτο 24ωρο πύρινης «κόλασης» στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά σε Μακρυμάλλη και Πλατανιά - Για τρίτο 24ωρο καίγεται η Εύβοια  

Ενισχύθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (με ξημερώματα Πέμπτης) οι δυνάμεις πυρόσβεσης που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στην δυτική Εύβοια, μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο κομμάτι μεταξύ των χωριών Μακρυμάλλη και Πλατανιά, όπου έχουν δημιουργηθεί ζώνες από μηχανήματα έργου για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το συγκεκριμένο μέτωπο κατευθύνεται βόρεια, όπου δεν υπάρχουν μεν χωριά, αλλά είναι το καταφύγιο άγριων ζώων και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να προστατευθεί.

Τα μεσάνυχτα επιχειρούσαν 382 πυροσβέστες με 98 οχήματα, εκ των οποίων 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 172 πυροσβέστες.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται μόνιμα το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες με έξι δικά τους οχήματα.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα, αφού δεν υπάρχει σε εξέλιξη άλλη μεγάλη πυρκαγιά, με στόχο να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, και να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς μέχρι σήμερα το πρωί, όποτε και επρόκειτο να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια μέσα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News