Ελλάδα

Μάστιγα οι πνιγμοί στην Ελλάδα - Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκατοντάδες θάνατοι από πνιγμό κάθε χρόνο στη χώρα μας

Στις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη συχνότητα των πνιγμών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat. Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό ετησίως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με βάση δεδομένα του 2016, υπολογίζεται πως στη χώρα μας έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 2,5 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους, ελαφρώς χειρότερα από το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για την πέμπτη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. και σαφώς χειρότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 1,1 νεκροί.

Άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ μικρότερη συχνότητα πνιγμών σε σχέση με την Ελλάδα. Ιταλία, Πορτογαλία και Μάλτα ισοβάθμησαν στην καλύτερη θέση με 0,4 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Στην Ισπανία το ποσοστό ήταν 0,8, καθαρά κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Μακράν οι μεγαλύτερες συχνότητες θανάτου λόγω πνιγμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία και τη Λετονία, όπου έχασαν τη ζωή τους 6,5 και 6,1 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ρουμανία (3,2) και η Εσθονία (3,1), που σημαίνει ότι αριθμητικά η Βαλτική Θάλασσα είναι η πιο επικίνδυνη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια