3 φωτιές στην Αττική: Σε Μαραθώνα, Ζούμπερι και Ασπρόπυργο

Ελλάδα
3 φωτιές στην Αττική: Σε Μαραθώνα, Ζούμπερι και Ασπρόπυργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέες πυρκαγιές σε Ζούμπερι και Ασπρόπυργο - Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαραθώνα

Δύο νέες πυρκαγιές στην Αττική και ειδικότερα στις περιοχές Ζούμπερι και Ασπρόπυργος, ενώ, την ίδια στιγμή ενισχύονται οι δυνάμεις της φωτιάς στο Μαραθώνα.

Στην πυρκαγιά στο Ζούμπερι μετακινήθηκαν άμεσα δυνάμεις από την πυρκαγιά στον Μαραθώνα, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, κι αυτή την ώρα στο Ζούμπερι, ενεργούν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι σε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούνται σπίτια, ενώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) καθώς και δύο υδροφόρες.

Στο Μαραθώνα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθείς στον Μαραθώνα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνολικά, 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Μεταξύ των πυροσβεστών είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News